Toezeggingen

2017

Uitgelicht

Vogelwacht Uffelte
Sinds de oprichting in 1973 is de Vogelwacht Uffelte e.o uitgegroeid tot een vereniging die zich inzet voor natuur en in het bijzonder voor vogels. De vereniging heeft ruim 150 actieve vrijwillige leden verspreid over heel Westerveld. De werkgroepen zijn gemeentebreed actief. De werkzaamheden zijn o.a. het beschermen en in kaart brengen van de vogelpopulatie, het openhouden van de heide voor de vogelsoorten die deze omstandigheid nodig hebben en het verzorgen van lezingen en excursies.

Om het werk te kunnen doen, hebben deze vrijwilligers hulpmiddelen nodig om veilig te klimmen en te werken. Hiervoor hebben zij klimsets aangeschaft bestaande uit o.a. werkharnassen(tuigen), lijnen en materialen om de op hoogte werkende vrijwilliger te zekeren.

Sfeerverlichting
Uit verschillende kernen werden aanvragen ontvangen voor het financieren van sfeerverlichting. Deze aanvragen zijn gebundeld in één aanvraag, waardoor er gezamenlijk verlichting aangeschaft kon worden. Hierdoor krijgt eenheid, samenwerking en verbinding binnen de gemeente een tastbare vorm.