Ondernemersfonds Westerveld helpt Vogelwacht Uffelte e.o. in de tuigjes

Bij de Vogelwacht Uffelte e.o. zijn ieder jaar ruim tachtig vrijwilligers actief om met behulp van ladders de kasten van uilen, valken en zwaluwen te beheren. Om de veiligheid te garanderen en aan de eisen van de ARBO-wet te voldoen, heeft de VWU voor deze vrijwilligers een aantal cursussen en praktische trainingen verzorgd voor o.a. het werken in en met klimtuigen. Zowel de aanschaf van klimtuigen en klimmaterialen als de cursussen hebben de vereniging vele duizenden euro’ gekost en bleken  een behoorlijke aanslag op de kas van de VWU.

Ondersteuning kwam uit onverwachte hoek toen het Ondernemersfonds Westerveld besloot om een bijdrage te leveren en de volledige kosten voor de klimtuigen en materialen voor haar rekening nam. De VWU is hier ontzettend blij mee en houdt nu ook voldoende reserves om de komende jaren de veiligheid voor de vrijwilligers op peil te houden.

Zij dankt daarom het Ondernemersfonds Westerveld van harte.  De vogelstand in onze  mooie werk- en leefomgeving vaart hier zeker wel bij.

Op de bijgaande foto worden de vrijwilligers van de uilengroepen, uitgerust met hun nieuwe klimtuigen in het zonnetje gezet. Om hen heen zitten leerlingen van een basisschool met hun onderwijzer Erwin Bruulsema. Als ringer van de steenuilenwerkgroep greep hij de kans aan om zijn leerlingen kennis te laten maken met jonge steenuiltjes van ongeveer drie weken oud. Ook kon hij ze laten zien hoe het ringen in zijn werk gaat. En hopelijk geldt hier: ‘Jong geleerd, is oud gedaan’.

Bron tekst/foto: Vogelwacht Uffelte

Ondernemersfonds Westerveld helpt Vogelwacht Uffelte e.o. in de tuigjes