Klimpakketten voor Vogelwacht

Klimpakketten voor Vogelwacht

Sinds de oprichting in 1973 is de Vogelwacht Uffelte e.o uitgegroeid tot een vereniging die zich inzet voor natuur en in het bijzonder voor vogels. De vereniging heeft ruim 700 leden waarvan een 150 leden actief zijn in 7 werkgroepen,
ieder voor een bepaalde vogelsoort. Mooi en belangrijk werk voor de natuur en de vogels, maar ook voor onze unieke woon- en leefomgeving in onze gemeente.
De vereniging is opgericht in Uffelte, maar de werkgroepen zijn nu gemeentebreed actief. De vogelkasten hangen in alle dorpen binnen onze gemeente en de leden wonen verspreid over de hele gemeente Westerveld.

Project veiligheid voor de vrijwilliger
Sinds 2016 is voor het bestuur van Vogelwacht Uffelte e.o. (VWU) vast komen te staan dat zij zich moeten houden aan de ARBO-richtlijnen. Het bestuur (vrijwilligers) is daardoor verantwoordelijk voor de veiligheid van de vrijwilligers en wordt als zodanig gezien als werkgever. Deze veranderde situatie geldt in het bijzonder voor de ruim 75 mannen en vrouwen in de werkgroepen voor Steenuilen, Kerkuilen, Torenvalken die op een hoogte van 2,50 meter of meer hun activiteiten doen.

Voor de kosten van de klimpakketten is een beroep gedaan op het Ondernemersfonds. Er zijn 16 klimpakketten aangeschaft, voor iedere subgroep één.  Hierdoor kunnen de werkgroepen Kerkuilen, Steenuilen, Torenvalken en Zwaluwen op een veilige en verantwoorde manier door met hun belangrijke en mooie werk: het in stand houden en mogelijk vergroten van de populatie van de beoogde vogelsoorten. Zij doen dit gemeentebreed in ons groene Westerveld.

Klimpakketten voor Vogelwacht