AVG avond in Wapse groot succes

Stichting Koepel Ondernemend Westerveld organiseerde in samenwerking met Varekamp Notariaat en Ondernemersfonds Westerveld een informatieve avond over de nieuwe privacywetgeving (AVG). Dit onderwerp gecombineerd met meer dan 160 aanwezigen gaf een meer dan zomerse temperatuur in het dorpshuis in Wapse.

Dat de AVG zorgt voor extra werk en meer tijd kost, merkten de aanwezigen al direct bij de ingang. Iedereen werd schriftelijk om toestemming gevraagd voor het gebruik van hun gegevens om na afloop informatie en praktisch bruikbare documenten van deze avond toe te mogen sturen. Dit zorgde voor een lange wachtrij bij de deur.

Nadat iedereen een plek had gevonden, heette Annet Varekamp, voorzitter Koepel Ondernemend Westerveld en eigenaar van Varekamp Notariaat, de mensen welkom. Marjolein Rink introduceerde vervolgens als fondsmanager het Ondernemersfonds Westerveld en legde uit hoe aanvragen voor een financiële bijdrage uit het ondernemersfonds kunnen worden gedaan.  Zij gaf voorbeelden van inmiddels mede dankzij het fonds gerealiseerde projecten en lichtte toe welke lopende initiatieven er zijn.

Daarna was de volledige aandacht gericht op Berit Mulder,  jurist bij Varekamp Notariaat, die de nieuwe algemene verordening verordening gegevensbescherming (AVG) toelichtte en vertaalde naar de praktijk. Voor zover dit nog niet het geval was zijn de aanwezigen zich er inmiddels van bewust dat het heel belangrijk is om zeer zorgvuldig om te gaan met privacygevoelige gegevens en dit vast te leggen in een privacystatement. Dat het niet alleen leeft onder de mkb-ers, maar ook bij verenigingen en stichtingen, bleek ook uit alle vragen die gesteld werden. Zelfs na afloop nog, onder het genot van de door het Ondernemersfonds Westerveld aangeboden netwerkborrel.

AVG avond in Wapse groot succes